Material Girl - matcha koktel

Material Girl - matcha koktel

Sastojci (za jednu osobu):

50ml votke

50ml matcha čaja

15ml šećernog sirupa

25ml soka od limuna

5 listića mente

50ml piva od đumbira

Priprema:

Recept za šećerni sirup:
U lončić stavite 50ml vode i 50g šećera te uz miješanje pustite da zavrije dokse sav šećer ne otopi. Pustite da se ohladi nakon toga.

Recept za matcha čaj:
U lončić stavite 100ml vode i pustite da zavrije. Dodajte 2g matcha čaja u prahu i dobro promiješajte. Pustite da se ohladi.

1.     Sve sastojke osim đumbirovog piva ulijte u posudu koju možete zaklopiti (ukoliko nemate shaker poslužiti će primjerice termosica ili prazna staklenka krastavaca)

2.     Dodajte 5,6 kocki leda u tu posudu

3.     Promiješajte pokretima gore dolje da se svi sastojci izmiješaju i to radite 10 sekundi

4.     Ukoliko ne želite led u čaši ulijte piće iz posude kroz sito za čaj, a ukoliko vam led ne smeta izlijte piće iz posude u čašu kakvo je i dopunite pivom od đumbira

5.     Dobiti ćete piće izrazito zelene boje koje možete ukrasiti s malo kore od limuna i stabljikom mente koju malo stisnite kako bi pustila svoja esencijalna ulja

Danas spajamo Moscow Mule i Mojito uz dozu čaja od matche. Koktel s votkom i matchom uz mentu, limetu i pivo od đumbira. Ovaj koktel naizgled djeluje jako jednostavno, a toliko je pun okusa da je nestvarno ukusan. Znamo li svi što je votka? Jako alkoholno piće bez okusa, mirisa i boje koje se prvenstveno radi od destilacije krumpira ili žitarica. Proces destilacije proizvodi gotovo čisti etanol kojem se dodaje voda da bi bio pitak. Porijekom iz Rusije, u zavisnosti od čega se proizvodi votka okus svake votke može biti lagano drukčiji. Iako u početku proizvedena uglavnom od krumpira u današnje doba većinom se proizvodi od žitarica dok su votke od krumpira uglavnom skuplje.

Jako su popularne votke s okusima gdje se votkama dodaju okusi poput limete, jagode, vanilije i mnogih drugih. Jako popularno kao piće za infuziju s voćem i začinima kako bi se dobili likeri ili bittersi. U zapadnim zemljama je jako popularno piće votka i mineralna voda (vodka soda) s kriškom limete zbog svoje niske kalorične vrijednosti.

Matcha ginger beer cocktail

Matcha je mljeveni prah listova zelenog čaja, a potječe iz Japana gdje se koristi za pripremu čaja ili kao sastojak u receptima. Predstavlja dio japanske tradicije ispijanja čaja i dio je proslava stotinama godina. Priprema se od biljke Camelia sinensis.

Nadam se da će vam se ovo piće svidjeti kao što se meni sviđa! Živjeli u čaši zdravlja! Relativno

Ovaj koktel je nastao u suradnji s Materia Matcha čija matcha je jedna od najboljih na tržištu i možete ju naručiti ovdje:

https://materia.eu/en-hr/collections/matcha

Za bezalkoholno pivo od đumbira ja biram Ginger people čije proizvode možete kupiti na Harissinim stranicama ovdje:

https://www.harissa.hr/hr/proizvodi/prehrana/the-ginger-people/dumbirovo-pivo-bottoms-up-bio-330ml