Margarita

Margarita

Sastojci (za jednu osobu):

45ml tekile (moja preporuka je reposado tekila no blanco tekila je također dobar izbor)

15ml cointreau (ili zamjenite triple secom ili drugim likerom od naranče)

30ml soka od limete

15ml sirupa od agave

Priprema:

1. Sve sastojke ulijte u shaker ili posudu koju možete zatvoriti

2. Napunite posudu ledom

3. Začepite i promiješajte pokretima žlicom gore dolje da se svi sastojci izmiješaju da se led razbije i to radite 10 sekundi

4. Izlijte u viski čašu kroz cjedilo preko leda ili drugu čašu bez leda. Možete dodati sol oko ruba čaše ukoliko želite.

5. Ukrasite kriškom limete

Margarita je jedan od najpoznatijih koktela današnjice i svatko radi svoju varijantu Margarite. Nakon mnogo godina probavanja najboljeg načina izrade Margarite predstavljam vam Cocktail Empire način izrade Margarite. Ovo je mješavina klasične Margarite i Tommy Margarite u kojoj je liker od naranče zamijenjen sirupom od agave. Odlučio sam iskombinirati i jedan i drugi sastojak i po meni ovo je najbolja margarita.

Tekila je inače piće koje potječe iz Meksika i radi se od 100% plave agave koja raste u određenim dijelovima Meksika. Agave se režu, peku i destiliraju i tako dobivamo piće koje se kod nas ispija uglavnom kao shot uz sol i limetu iako nećete naći Meksikanca koji se slaže s time.

Tekila, sol i limeta

Margarita je navodno nastala u Teksasu kada je ponajbolji Meksički barmen emigrirao tamo i napravio piće u čast pjevačice koja je pjevala u tom lokalu, no priča Margarite je puno zanimljivija u novijoj povijesti kada znamo kako se probila na tržište. Praktički je margarita napravila bum kada je postala slushy. Slushy je vrsta ledenog pića koje podsjeća na smrznuti sladoled i uglavnom je voćnih okusa. Postoje aparati koji rade slushy i tako se malom prilagodbom napravio aparat koji je izbacivao zaleđene margarite i novo popularno piće Amerikanaca se rodilo.

Sada postoje mnogi okusi margarite jer se umjesto sirupa od agave dodaju sirupi od jagode, mente, maline, ananasa i mnogih drugih. Za mene osobno Margarita je bez tih dodanih okusa.

Jedina Margarita bolja od ove Margarite za mene je Margarita s Mezcalom. Ali o Mezcalu jednom drugom prilikom.

Margarita koktel