Gin bagrem sour

Gin bagrem sour

Sastojci (za jednu osobu):

45ml gina

15ml soka od aronije

25ml soka od limuna

25ml sirupa od bagrema

15ml likera od naranče

Priprema:

1.     Sve sastojke ulijte u posudu koju možete zaklopiti (ukoliko nemate shaker poslužitiće primjerice termosica ili čak i prazna staklenka od krastavaca)

2.     Dodajte 5,6 kocki leda u tu posudu

3.     Jako promiješajte pokretima gore dolje da se svi sastojci izmiješaju i to radite 10sekundi

4.     Ukoliko ne želite led u čaši ulijte piće iz posude kroz sito za čaj, a ukoliko vam led ne smeta izlijte piće iz posude kakvo je i dodajte slamku

5.     Dobit ćete jako zanimljivo piće s gorkom aromom aronije i slatkom naranče i bagrema

Inače svaki dan popijem deci soka od aronije. A danas sam ga odlučio popiti u koktelu. Aronija je izuzetno zdrava i ima je u izobilju u ponudi. Matični sok je odličan i za koktele no izuzetno je jak okusom pa ga se primjerice može spariti s rakijom no u ovom slučaju ja sam ga spario s likerom od naranče i ginom. Liker od naranče dolazi u više vrsta, a možete ga i doma napraviti no morate pričekati koji tjedan da se sastojci spoje. Stavit ću dolje recept no ako vam se ne čeka možete kupiti triple sec i koristiti to umjesto domaćeg likera od naranče. Još će vam trebati svježe cijeđeni sok od limuna i domaći sirup od bazge ili bagrema i spremni ste za napraviti današnji koktel. Ja sam koristio sirup od bagrema za ovaj koktel. Recept je niže.

Sastojci za liker od naranče:

U bocu dodajte pola litre votke te ogulite koru 3 naranče i pola limuna i tu koru stavite u votku. Pustite da kora pusti svoja ulja i sokove kroz 3 tjedna te dodajte 250ml šećernog sirupa koji već znate kako napraviti. Dobili ste osnovni liker od naranče.

Sirup od bagrema:

U loncu prokuhajte litru vode i kilogram šećera. Pustite da se ohladi te dodajte 10 cvjetova bagrema. Ostavite 12 sati u šećernoj vodi ili preko noći te procijedite u staklenku.