Božićni Pelin

Božićni Pelin

Sastojci (za jednu osobu):

Sastojci (za jednu osobu):

20ml gin

40ml pelinkovca

150ml soka od naranče

30ml sirupa od cimeta, klinčića i đumbira

10ml cijeđenog soka od limuna

Priprema:

Priprema sirupa:

U lončić dodajte5g mljevenog cimeta, 3g mljevenog klinčića i 3g mljevenog đumbira, dodajte 100gšećera i 100ml vode. Zagrijavajte i miješajte dok se šećer ne otopi. Stavite sastrane i pustite da se ohladi. Čuvajte u hladnjaku i iskoristite u roku od 10dana.

Priprema toplog koktela:

1.     Sve sastojke osim gina i pelinkovca ulijte u lončić

2.     Miješajte dok ne provrije

3.     Dodajte alkohole i miješajte na laganoj vatri još minutu

4.     Pričekajte par minuta i ulijte u šalicu

5.     Ukrasite kriškom naranče

Kuhani pelinkovac

Pelinkovac je jedno od onih pića koji nikada ne izlaze iz mode. U zadnje vrijeme je dobio dodatno na popularnosti i recepti i kvaliteta samog pića se povećala. Postoji puno varijacija na koji se pelin može konzumirati. Izuzetno popularno je da mu se doda malo soka od limuna, takozvani štrukani pelin. Mislim da nema bolje pića od pelinkovca ovih zimskih blagdana. Pripremite lončić i idemo kuhati!