Bon tea koktel

Bon tea koktel

Sastojci (za jednu osobu):

50ml Bon tea čaj

50ml Tamni rum

25ml Tonka sirup

25ml Limunski sok

Ribana čokolada dekoracija

Priprema:

Priprema Bon tea čaja:

10 grama (ili 4 čajne žličice) bon tea čaja prelijte vrućom vodom u šalici i pustite da odstoji 5 minuta

Procijedite kroz sito i pustite da se ohladi.

 

Priprema sirupa od tonke:

U lončić stavite 1 dcl vode i 100 grama šećera. Zagrijavajte i miješajte dok se šećer ne otopi. Ugasite vatru i naribajte 1 grah tonke i pustite da odstoji dok se šećerni sirup ne ohladi. Kad se ohladi procijedite kroz sito.

Za lakše mjerenje i pripremu ovog koktela možete koristiti čašicu za rakiju prosječne zapremnine 30ml.

1.     Sve sastojke ulijte u posudu koju možete zaklopiti (ukoliko nemate shaker poslužit će primjerice termosica ili čak i prazna staklenka od krastavaca)

2.     Dodajte 5,6 kocki leda u tu posudu

3.     Jako promiješajte pokretima gore dolje da se svi sastojci izmiješaju i to radite 10 sekundi

4.     Izlijte u čašu kroz sito preko 5 kocki leda.

5.     Dobit ćete piće nevjerojatno primamljive čokoladne boje kojem na vrh naribajte kockicu čokolade za još puniji okus.

Danas učite profesionalne male tajne koktel majstora. Nešto potpuno drukčije i nešto što nije za svakoga, ali napraviti ćete preukusan koktel. Ovaj recept nije prezahtjevan no trebati će Vam 10akminuta pripreme samih sastojaka za koktel. Nakon toga je lagano. Pripremite svoju termosicu ili teglicu od krastavaca i započnimo s jednim originalnim koktelom.

Harissa bon tea koktel s čokoladom, rumom i kokosom

Bijele pješčane plaže, kristalno čisto more, šum palminog lišća, karibska muzika u pozadini, prekrasno osunčana koža, dobro raspoloženje, a čokolada i kokos pojačavaju značenje dobrog života. "Le bon goût de la vie" ili ukratko Bon tea - čokolada i kokos uključeni. Uživajte u ovoj kremastoj, mekoj kreaciji sa ili bez karibske muzike.

Čokolada i kokos su odlična kombinacija za koktel, pogotovo kad se spare s tamnim karipskim rumom. Tonka je začin sličan vaniliji s više čokoladnih i cimetnih nota koji se odlično slaže s rumom i s Bon čajem koji u sebi sadrži čokoladu i kokos. Ovome smo dodali sok od pola limuna da izbalansiramo sirup od tonke te da dobijemo dozu osvježenja u koktelu. Limun slobodno možete zamijeniti za limetu da dobijete još puniji karipski okus. Preporučuje se korištenje tamnog ruma ili spiced ruma i preporuka je da izbjegnete bijeli rum ili naše inačice rooma u ovom koktelu jer nećete dobiti punoću okusa kakvu trebate za balans koktela.

Ovaj koktel možete piti na vrući ljetni dan, kišni proljetni i jesenski dan ili nahladan zimski dan. Savršen za sve prilike da si zasladite i u isto vrijeme osvježite trenutak.

Uživajte u Vašem novom omiljenom koktelu!

Ovaj recept je originalno napisan za Harissa spice store - poveznica